This is alternative content.


  • SerbianCafe.com marketing

Diskusije : Zaštita

 Komentar
Oprez: poruka od laziranog SC-a sa virusom
boris
(Веб газда)
14. oktobar 2009. u 10.49
Postovani korisnici SerbianCafe.com imejl servisa,

jutros smo primili poruku sa tekstom:

Dear user of the serbiancafecom mailing service!

We are informing you that because of the security upgrade of the mailing service your mailbox settings were changed In order to apply the new set of settings click on the following link:

http://serbiancafe.com/owa/service_directory/settings.php?email=@serbiancafe.com&from=serbiancafe.com&fromn...

Best regards, serbiancafe.com Technical Support.

Ova poruka je lazna i vodi na sajt sa kompjuterskim virusom/trojancem.

Sva pitanja postavite na ovoj temi.

Pozdrav,
SerbianCafe.com ekipa
Boris
(Веб газда)
14. oktobar 2009. u 10.55
Navedeni link ne postoji na SerbianCafe.com sajtu, a klikom na njega korisnik u stvari odlazi na sajt http://serbiancafe.com.bertdffe.eu
mostro
(junior member)
14. oktobar 2009. u 12.34
Neki virus je ubacen i u ovaj sajt. Nije ni cudo kad su svi portovi otvoreni ! Zatvarajte portove, kao sto to i drugi rade.
mostro
(junior member)
14. oktobar 2009. u 12.46
... sad videh da su sada ipak zatvoreni, ali do skora ih je bilo mnogo otvorenih i ja sam o tome pisao na diskusiji 'operativni sistemi'.

Sajt za proveru: http://labs.programming-designs.com/portscanner/
zvezdica_Danica
(hip-hop dancer)
14. oktobar 2009. u 13.31
ne bih procitala ovaj tekst da neko od diskutanata nije postavio isti na drugom forumu...

zato bi trebali ovu opomenu da postavite i na naslovnu stranu da bi ga procitali i oni koji ne zalaze na diskusije ZASTITA.

mostro
(junior member)
14. oktobar 2009. u 13.49
Navedeni link ne postoji na SerbianCafe.com sajtu, a klikom na njega korisnik u stvari odlazi na sajt http://serbiancafe.com.bertdffe.eu
---------------------

I tamo ostavi nekome svoj user name i password !

--------------------

There were 2 threats found.

Scanned:
Wednesday, October 14, 2009
http://linkscanner.explabs.com/linkscanner/default.aspx
DrSrbivoje
(piroman)
14. oktobar 2009. u 18.40
Čuo mostro da postoje tamo neki portovi pa kenja...

Nego mostro, reci mi, da li smeju da ostave barem port 80 otvoren?
mostro
(junior member)
15. oktobar 2009. u 03.50
Srbivoje, ne zasluzujes nikakav odgovor. Postavio sam gore link za skeniranje, pa proveri kako je to na ostalim forumima.

A za informaciju, ovakva upozorenja iskaču samo na zaraženim sajtovima:

http://i34.tinypic.com/bgzln7.jpg
mostro
(junior member)
15. oktobar 2009. u 04.09
i evo danas se već vidi da su čistili sajt:
http://tinyurl.com/yf4wm5p

There was 1 threat found.
Scanned:
Thursday, October 15, 2009

juče je bilo 2.

ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
15. oktobar 2009. u 05.00
Evo primer šta je NOD blokirao, zarazena web strana
10/9/2009 6:28:25 PM HTTP filter file http://enforc.info/?uid=13400 JS/Fraud.F trojan connection terminated - quarantined UNKNOWNali_deda Threat was detected upon access to web by the application: C:Program FilesOperaopera.exe.

WOT je diskutabilan to je rejting nekog sajta. Rejting se dobija prostim glasanjem. Moj provajder ima los rejting a zaradio ga je tako što su razni spameri dali negativnu ocenu jer nisu uspeli da spamuju preko mog provajdera.

Što se tiče spornog emaila to je već klasicna navlakusa, već je bilo i biće takvi navlakusa. SC nema potrebu da salje obavestenja takvog tipa, isto tako razne banke i bilo koji sajtovi. Čim vam neko posalje e-mail a u njemu se traže licni podaci to je neka prevara i ignorisite takav e-mail
 Komentar Zapamti ovu temu!